10 Juli, ben vertrokken uit Plitvicka Jereza. Richting het noorden gereden, me bullbar achterna, niet weten waar ik eindigen zou. Ik heb voor het noorden gekozen omdat richting het westen mij iets te snel ging, wegen zijn saai en goed. En het is er stukje duurder.

Boven Kroatië ligt Hongarije, zodoende kwam ik in Hongarije, de weg was eigenlijk vrij normaal. Zo rond het balatonmeer had ik het wel een beetje gehad met rijden, warm, honger, dorst, kon geen vignet kopen. Gelukkig heb je daar ook een hoop campings. Maar ook een fastfood restaurant, aangezien ik erg honger had, daar lekker gegeten en gedronken. Terwijl ik daar zat begon het ook heel hard te regenen. Na uitgegeten te zijn en uitgerust was het weer droog en niet meer zo broeierig warm. Het rijden ging daarna best wel lekker. Ook kwam ik na het eten binnen 5 min. een pompstation tegen waar ik een vignet kon kopen, geen stress daar meer over. Toen lekker over B of C wegen richting Budapest gereden. Heerlijk door de landerijen slingeren met een avondzonnetje in de rug, lekker muziekje en lekker koele lucht na de hoosbui. Daardoor was ik eigenlijk vrij snel al weer in Budapest. Budapest heb ik al een keer bezocht, maar ben wel door het centrum gereden om even te kijken. Het ligt er nog steeds zo bij zoals ik het had achtergelaten.

Uit Budapest gekomen maar gaan zoeken naar een camping. Bleek ik aan de verkeerde kant van de Donau te zitten. Gelukkig heeft de laatste veerboot me kunnen redden. Daarna snel op camping aangekomen.

-x- Joost

 47.75221,19.08018