Een mijlpaal gehaald, de poolcirkel. Vandaag een flink stuk gereden over de E6, eigenlijk is er maar weinig keus. Er gaat maar 1 weg omhoog en dat is de E6. Zelfs tomtom weet geen andere route als de E6. Vanochtend stonden we nog langs het de rivier. De zon begon om 02:00 uur weer op onze auto te schijnen waardoor het ineens weer warm werd, heel vreemd. Maar vanochtend was de auto wat benauwd dus kon ik het niet laten om een duik te nemen in die rivier. KOUD! Maar wel gelijk wakker.

Men zei dat tankstations schaars zijn, pinautomaten zijn pas schaars. Vandaag wel een jerrycan op het dak gebonden, want de afstanden worden groter. Toch wel even een extra 100 km op het dak heeft een rustiger gevoel.

En zoals eerder vermeld vandaag over de poolcirkel gegaan. We zitten nu op 67.24021,15.42287. De poolcirkel waar wij hem kruiste lag op een kale hoogvlakte met onwerkelijke uitzichten. Er stond en ijzige wind en de 30 graden zon van afgelopen dagen is ingeruild voor een 14 graden bewolkt.

 

Oh ja, je zou denken, de E6, een Europese snelweg moet toch groot en snel zijn, nou de E6 verschilt nogal in wegkwaliteit. Sommige stukken zijn, zoals op de foto te zien is, netjes 2 baans met lijnen. Maar sommige zijn ook gewoon 1,5 baans zonder lijnen. In Nederland ziet een landweg er soms nog beter uit, maar het blijft wel DE E6 ;)

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl