Vandaag lekker uitgeslapen, veel lawaai ’s nachts van de harde wind, we stonden tenslotte nog in de middle of nowhere. Wel snel vertrokken richting Kirkenes (Noorse grensplaats met rusland) om vlak daarvoor af te buigen naar Finland. Landschap bleef grotendeels kaal of rots.

Grens bij Finland lijkt gewoon open, snelweg loopt gewoon door. Alleen een speedlimit van 30. Jonne met 90 over die weg, komen er ineens allemaal Tulli mannetjes naar buiten en gebaren dat wij die auto maar is moesten parkeren. Hele auto doorzocht terwijl rijbewijs en paspoort een kantoor in verdween. Wij vragen beantwoorden over drugs en of we niet toevallig van Kirkenes kwamen. En wat voor weer het dan wel niet was op de Noordkaap. Nou ja helaas vonden ze niets. Duh, dat zeiden we toch.

Het landschap is in de kilometer die de grensstrook van Noorwegen Finland is sterk verandert. Alle bergen zijn weg, alles is groen, veel meren en veel heel veel bomen. Eerste indruk is dat rijden hier wat saaier is, in Noorwegen had je uitzichten, hier zie je bomen, bomen en tja meertje met bomen, maar ook veel rendieren op de weg. Het uitzicht vanuit me slaapkamer vandaag is ook niet zo heel erg verkeerd.

 

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl