Het is dus niemand opgevallen dat er een gat van zes dagen in mijn weblog zit. Die zes dagen zat ik in Warschau, voor de tweede keer. Dit omdat het daar gewoon super gezellig is. Ik ben daar nog naar de kapper geweest, moest er op vertrouwen dat mijn tolk mijn wensen goed vertaalde naar de kapster en niet in het pools zei: “doe maar kaal”, maar is allemaal goed gekomen.

Ook hadden er nog een paar polen gehoord dat ik weer in Warschau was dus dat was voor hun een goede aanleiding om langs te komen met de nodige hoeveelheid Vodka. Was erg leuk.

Om het maar even samen te vatten voor jullie :p het was er gewoon super leuk en ik het erg naar me zin gehad. Polen zouden zeggen zajebiste (or zajebisty, I don’t know).

Maar aan alle leuke dingen komt een eind dus op 17 juli maar weer naar het zuiden gereden, naar Zakopane. Zakopane ligt in de bergen van Polen vlakbij Slowakije. Aangekomen in Zakopane merk je gelijk dat het een stuk hoger ligt, nadat de zon achter de bergen was verdwenen werd het er erg koud, 12 graden gemeten toen ik ging slapen.

Zakopane is een erg gezellig stad, veel restaurants, cafees en winkeltjes. Ik heb er lekker gegeten en uiteraard nog een biertje gedronken, jammer dat het een doordeweeke dag was en alles om 12 uur dicht ging.

-x- Joost

49.28274,19.96620