Vandaag behoorlijk wat kilometers gemaakt. Dit omdat het snel rijdt, er is hier namelijk helemaal niks. We begonnen de dag eigenlijk met 140 kilometer door het bos rijden. Tussendoor niet meer dan een verdwaalt hutje. De weg begon gewoon verhard, maar uiteindelijk toch meer dan 70 kilometer onverhard gereden. Later kwamen we dichtbij Oulu waar het drukker werd. Echter rijden wij op de snelweg langzamer dan op onverharde binnenwegen. Al die campers zijn zo langzaam, en die komen niet op bospaden.

We zijn ook weer de poolcirkel gepasseerd, hier in Finland haast niet aangegeven. 1 bordje waar we met 130 voorbij schoten, maar het weer is wel gelijk een stuk beter, strak blauw met heerlijk zonnetje.

Helaas ook wat tegenslagen vandaag, de voorband loopt langzaam leeg, het knipperlicht is doorgebrand, er zit een ster in de voorruit (nadeel van onverharde wegen)(dit ook allemaal op zaterdagavond) en het stikt hier werkelijk van de muggen. Ook in de auto. Oplossing: je rookt ze uit met giftige shit. Nadeel, je slaapkamer stinkt. Oplossing je gaat nog even ’s avonds met 140 over de snelweg blazen met de ramen open om ff te luchten. Ik hoop dat ik goed slaap.

-x- Joost

 

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl