Iets te laat opgestaan in Zakopane. Misschien doordat het een stuk kouder was en dus niet bloedheet om 10 uur. Of omdat ik de avond daarvoor vrij laat terug kwam uit het centrum, of omdat ik misschien nog in het verkeerde ritme zat na Warschau. Maakt niet uit. Ik dacht om te gaan wandelen, maar om nou laat in de middag nog een wandeling in me eentje in de bergen te beginnen vond ik niet zo handig. Daarom maar koers gezet richting Davos (Zwitserland), met het plan om ergens in Slowakije te overnachten.

Eerste stuk door het Tatra gebergte gereden, weinig foto’s gemaakt want de wegen zijn er smal en weinig plaats om te stoppen, en rijden in de bergen is gewoon leuk, dat kan je niet op de foto zetten, dat moet je doen.

Mijn kaart van Slowakije is wat grof, maar ik dacht, Bratislava dat moet op de borden staan, of andere grote steden. Niet dus. Na een tijdje was ik het echt kwijt (tomtom werkt niet in Slowakije.) En heb ik maar een beter kaart van Slowakije gekocht. Toen bleek dat ik al ongeveer een half uur de verkeerde kant op reed. Stom.

De weg naar Bratislava had 2 campings die beide niet zo goed beschreven stonden in de campinggids en aangezien er een bordje stond Wenen nog 85 km dacht ik. Doe ik nog wel even. Ik wist uiteraard niet dat na Bratislava de snelweg ophield en dat die laatste 85 km nog meer dan 3 uur gekost heeft vanwege het verdwijnen van de snelweg in een B weg door dorpen, wegwerkzaamheden en files. Maar uiteindelijk wel aangekomen in Wenen. Uiteraard wel verdwaalt voordat ik de camping vond.

-x- Joost

48.21098,16.44770