Ja, vanochtend was de band zo plat als Finland. Dus toch maar de reserveband gebruiken. Was wel blij dat ik geoefend had op de brug om die band onder de auto vandaan te takelen. Maar goed, het is dus zondag vandaag dus niks is open. We kregen het advies om naar Jyväskylä te rijden omdat we daar het meeste kans hadden om maandag een nieuwe band te regelen. Helaas had Jyväskylä geen camping, nog maar even doorgereden, want metropool Tampere heeft wel een camping volgens de Michelin kaart en vast ook wel een bandenzaak. Halverwege bij Jämsä een hele mooie camping gevonden en de eigenaar wist ons ook een bandenzaak te wijzen waar we morgen even langs gaan.

De camping staat aan een mooi meer en natuurlijk hebben wij weer een plaats waar je normaal niet zo snel zou staan. Te harde grond voor de tent en te offroad voor een camper. Ideaal voor ons dus J

61.95558,25.14556

Vandaag weer flink aantal kilometers gereden. Dit omdat Jyväskylä een “grote” stad is en we die nodig hebben. Maar ook omdat ze volgens mij in Finland een tekort aan bochten hebben. De weg loopt hier kaarsrecht met om de 20 minuten een flauwe bocht, en daarna weer immer geräde aus. En dat gehaald zich gedurende 300 kilometer, tussendoor enkel een benzinestation of verdwaald huisje. Volgens mij is het ook echt een mooi land, staan alleen teveel bomen. Op Tomtom was te zien dat we duizenden kleine meertjes passeerde, alleen heb ik ze niet gezien vanwege de bomen.

Morgen maar die band even regelen en rustig aan naar Helsinki. Ik hoop daar ook echt een keer internet te krijgen.

-x- Joost

 

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl