Rustig aan vertrokken. Eerst uitslapen, dan ontbijten, inpakken, koffiedrinken, route bepalen. Oh ja nog even de camping koelkast geregeld voor in Spanje. Koude biertjes smaken toch beter.

Er voor gekozen om een rechte lijn vanaf Slovenië naar Davos te rijden. Op de kaart een rechte lijn, in werkelijkheid zat er geen recht stukje tussen. Maar was zeker een mooie route met flink veel bochten, klimmen en dalen. Grote stukken met enkel 1 baan, dat maakt het rijden wel eens stuk leuker, maar het duurt ook allemaal een stuk langer.

Uiteraard nog even illegaal van de weg af gereden voor een beter uitzicht. En om het feit dat ik daar een stukje erg steil offroad moest en dat dat gewoon kan J.

Het laatste stukje van de route gaat over de Fluelapass. Een erg steile hoge pass. Het was al donker geworden en om het af te maken was het weer ook omgeslagen. Was wel gaaf om in het donker, regen en omweer helemaal alleen de pass over te tuffen. Met als enige licht me grootlicht. Leuke ervaring, zie je zo’n berg ook is anders. Helaas geen foto’s want was te donker daarvoor. Maar uiteindelijk toch veilig aangekomen.

-x- Joost

46.76031,9.79033