Veel gebeurd, weinig foto’s. Gister ochtend vrij vroeg van de camping vertrokken. Naar de bandenspeciaalzaak gereden om de lekke band te laten maken. Daarna nog even door om het knipperlichtje te vervangen en we konden weer mooi verder richting Helsinki. Helsinki was niet meer zo ver dus vrij vroeg daar. Begonnen met het zoeken naar open wifi verbindingen, ook vrij snel gevonden in het centrum. Daarna auto parkeergarage in gegooid en lekker de stad in gegaan, biertjes drinken. ’s Avonds naar de stadscamping gegaan.

Vanochtend weer vroeg eruit, informeren naar de boot. De eerste boot, de expressboot was snel en duur. Ik kreeg het advies voor als ik toch genoeg tijd had beter een andere maatschappij kon nemen die waren goedkoper voor mijn auto. Andere maatschappijen kon ik pas zaterdag op de boot. Eerst maar naar het vliegveld gegaan om Jonne naar huis te sturen. Daarna toch maar de dure boot genomen. Vertrek om half 5 dus nog even genoten van een koel biertje op het terras in Helsinki. Om half 7 gearriveerd in Tallinn. Ik denk dat de stad een mooi centrum heeft, ik heb stukken gezien op weg naar een informatie punt wat ik nooit heb gevonden. De stad ziet er modern uit met dezelfde warenhuizen als Helsinki en Rotterdam. De weg is alleen nog wat tegenstrijdig, de gloednieuwe kantoorgebouwen schieten hier volgens mij als paddestoelen uit de grond, maar de weg is vaak een lappendeken van asfalt en teer. Lijnen doen ze niet aan, daar hebben ze wel spoorvorming voor. En iets aangeven is helemaal lastig. Ze zetten alleen bordjes neer van deze baan MOET naar rechts.

De jonge mensen kunnen hier aardig engels en de dames in Tallinn zien er ook hip en leuk uit, maar de eerste camping ligt zo’n 40km uit de stad. Hier op het platteland kunnen ze geen woord buiten de grens, ja misschien russisch. Veel handen en voeten toch een camping gekregen. Stond niet aangegeven. Halve dorp gemobiliseerd en na het betalen van 10 euro kreeg ik ineens van iemand anders een sleutel. Ik moest dan het bos in rijden en dan huisje nr5. Dus tja, nu sta ik hier helemaal alleen in het bos bij huisje nr5. Er is hier helemaal niks of niemand en doodstil. Bevalt me eigenlijk helemaal niet zo. Ik denk dat ik morgen maar weer de grote weg ga opzoeken in de hoop een echte camping te vinden.

-x- Joost

 

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl