Estland is klein. Hoeveel ik vandaag ook getreuzeld heb, verdwaald ben in de stad, op landweggetjes of gewoon ben gaan sightseeingen. Ik heb toch de grens met letland moeten oversteken. Hoewel ik vanochtend vrij vroeg wakker was. Ik sliep licht en werd wakker van gefladder en getikt. Wat bleek er zat een vogeltje zich druk te maken over z’n eigen spiegelbeeld op mijn buitenspiegel. Helaas vogel al gevlogen toen ik mijn camera paraat had.

Bij het ontbreken van bordjes en het vragen van de weg kreeg ik van een aardig meisje/vrouw een meer gedetailleerde kaart van Estland. Hierop kon ik ook buiten de grote 4 wegen in estland rijden. Nog steeds erg lastig als er 2 wegen op de kaart staan en 5 in het echt zijn. Allemaal onverhard en zonder bewegwijzering. Na wat verdwaalt te zijn rondgereden toch nog op de goede route uitgekomen. Buiten de grote wegen kan het nog een aardig zootje zijn.

Aan de wegen en supermarkten zie je dat het land nog niet zo heel welvarend is. Ze hebben er weinig en de groenten/fruit afdeling ziet eruit alsof er maar eens in de 14 dagen iets geleverd wordt. Verder hebben ze wel weer in elk dorp zo ongeveer een bordje met wifi wireless internet area waar je dus gratis kan internetten. Helaas in Letland nog niet gezien.

Helaas kwam er vandaag ook een steen van een vrachtauto zeilen. Die veroorzaakte een ster aan de zijkant van de voorruit. Nah ach kan bij die andere dacht ik eerst, maar helaas ging er een barst die begon bij 2 cm en nu ongeveer 10 cm is. Daarom maar even doorgereden richting Riga.

Ik zit nu vlak boven Riga, 57.14271,24.29572. Morgen in Riga maar een diagnose van de ruit laten maken.

 Nog wel even de 0-0 van Ned-Arg gezien bij de beheerder van deze camping. Voor zover je het een camping kan noemen.

-x- Joost

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl