Zoals de dag vandaag donker begon en licht eindigde, zo was het weer tegenovergesteld.

Vanochtend in Riga op zoek naar een garage voor een diagnose over mijn ruit. In Riga een alfa,nog meer merken, garage gevonden. Daar gevraagd, een autoruit is een autoruit. Nee na veel handen en voetenwerk. Ik word die Letten zat, ze doen geen moeite je te begrijpen of zichzelf begrijpbaar te maken. Net Fransen. Maar goed, voor mijn ruit moest ik bij de toyota garage zijn. Die was 6 km verderop. Dezelfde weg volgen (vrij grote weg) tot ik onder het spoor door ging, dan naar links. In die straat zit de toyota garage. Nou ja, het spoor kwam nooit. In tussen zat ik verschrikkelijk vast in de grote verkeersopstopping in het centrum van Riga. 2 uur file gereden op zoek naar de toyota garage die toch ergens in de buurt moest liggen. Toen de hoop maar opgegeven met de 37 graden in de file en wilde ik de stad uit. Maar hoe? Er staan geen bordjes die zeggen A7 die kant op. Uiteindelijk maar op de zon genavigeerd. Die zou ongeveer in het zuiden staan, daar waar ik heen moest. Uiteindelijk na nog 2 uur, totaal 4 uur filegereden. Van stoplicht naar stoplicht. Maar die staan er ook voor piet snot, daar geldt de brutaalste heeft voorrang. Duurt even voordat je het door hebt, maar dan geeft een grote auto met bullbar wel nut.(niet gebotst hoor, maar ze stoppen wel :P)

Toen wilde ik zo snel mogelijk van de Letten af. Op naar Litouwen mijn geluk opnieuw proberen. Nog steeds 37 graden en aangekomen in een “grote” stad met moeilijke naam. De mensen hier zijn weer stuk aardiger en behulpzamer. Op aanwijzingen een pinautomaat gevonden een garage gewezen en een camping in 1 keer gevonden. Garage komt morgen. Het is een kleine camping waar nog een Nederlands stel staat met een sleurhut. De campingbeheerster kwam me aardbeien verkopen uit de eigen groenteweide achter de camping. Lekker maar wat veel, ze zijn nog niet op en avondeten had ik al weinig zin meer in. (weet niet of dat wel verstandig is, een aardbeien maaltijd). Daarna nog even contact gezocht met de Nederlanders en de rest van de avond verhalen uitgewisseld over lapland, noordkaap, finland, baltische staten. (de man was vroeger met de fiets hier en op de noordkaap geweest.)

Het weer is uiteindelijk omgeslagen, donkere luchten met af een toe een druppeltje (ik vrees een voorbode). Het waait hard en af en toe een lichtflits.

Ontdenk ook juist dat het oude spoor wat hier langs loopt nog in gebruik is voor zeer lawaaierige goederentreinen. Gaan naar de fabriek die hier niet ver weg van staat. Hij lijkt uit 1945 en dood, maar werkt nog wel. Alleen geen onderhoud de laatste 60 jaar. Hoewel je dat ook merkt aan de wegen in deze staten. Behalve de wegen waar een bordje bij staat. Build with EU support.

Helaas geen foto’s vandaag, het irritatie level was wat hoog in de bloedhitte in een verkeersopstopping en je geen flauw idee hebt van waar je in de file staat of waar je naar toe file rijdt of zou moeten rijden.

-x- Joost

55.97209,23.32833

 

 

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl