Vannacht een paar keer wakker geworden omdat het echt onwijs hard regende. Uiteindelijk bleef het de hele dag maar een beetje druilerig met af een toe een bui. Vandaag wel even de buitenwijken van 3 steden gezien, 2 in Litouwen en 1 in Polen. En ze lijken allemaal door dezelfde architect te zijn ontworpen. Inspiratieloze betonnen flats en dat kilometers lang. Volgens mij zijn sommige wijken echt 4 bij 4 kilometer, en alles vierkant natuurlijk. Wat wel een leuk contrast is, is dat tussen al die oude troep en zwervers wel weer gewoon hip geklede jongeren op de bus staan te wachten, een bus die zwarte wolken uithoest waarvan de motorklep aan de achterkant nog openstaat. De internetgeneratie gaat wel mee met de tijd en westerse invloeden, alleen de rest loopt nog net even 60 jaar achter.

Het rijden in Litouwen was niet zo heel erg spannend, druilerig weer, kale snelweg en voornamelijk landbouw. Daarom vandaag nog wel even iets spannender gemaakt door weer even een dichtgegroeid paadje in te slaan. De 4wd was nodig J

Uiteindelijk bij de Poolse grens lang moeten wachten, ze waren moeilijk aan het doen bij de 47 wachtende voor mij. In Polen konden ook tomtom en de campinggids weer aan de arbeid, zo heeft tomtom mij via de kortste route naar een camping gebracht. De kortste route hield dus in over landwegen en boswegen, in Polen hebben ze gelukkig wat meer bomen laten staan dan in Litouwen. Dat rijdt toch wat minder saai.

Ik sta nu op een dikke Duitser met camper camping. De hele camping staat vol met Duitsers met campers. Er staan nog 3 polen in een tent, en een Zwitser met sleurhut. Verder ik met 103 Duitsers.

Er is hier ook een bar, nou ja een dak op 4 palen waar bar boven staat. In het midden van de bar is een groot vuur. Boven het vuur hangt een compleet varken aan het spit. Met zo’n stok door z’n kont die er bij zo’n mond weer uit komt. Beetje luguber gezicht, maar ze zullen het wel lekker vinden :s

-x- Joost

53.79454,21.56494

 Ohja de ruit is niet gemaakt, maar na informatie van carglass in Nederland kan het geen kwaad, is het alleen irritant. En moet ik het maar in een echt westers land laten maken voordat ik opgelicht word door die vriendelijke polen/Litouwers/russen ect.

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl