OK, Warsawa.

Vorige keer schreef ik morgen lekker naar Warsawa. Dat is het niet geworden. Na het schrijven van mijn weblog ging ik nog even een biertje drinken. De camping hier is ook gelijk de plaatselijke pub. Ja 15 km buiten Warschau is het niet meer zo heel spannend. Maar tijdens mijn biertje raakte ik aan de praat met de dames achter de bar en ze vertelde mij dat ze uit gingen in Warschau die avond en vroegen of ik misschien mee wilde. Nou uiteraard wilde ik het wel even meemaken, mooie kans want alleen ga je toch niet zo snel uit. Zodoende zaten ze later op de avond in de taxi naar een club. In de club was ik erg verdacht tussen de polen. Me rijbewijs werd grondig door 3 man bekeken of mijn leeftijd wel boven de 21 was. En uiteraard helemaal doorgescand op wapens. Eenmaal binnen, 24 Poolse zloty minder (5.75 Euro) begonnen met bier drinken in de soort van chill out op een binnenplaats. De dames hier drinken ook gewoon halve liters dus dat past mooi in mijn straatje. In de club nog een dame ontmoet en het werd ook nog onverwacht een schuimparty. Uiteindelijk de club dicht dus maar met 4 dames naar de volgende club gedaan. De zaal mocht je niet meer in alleen nog het café gedeelte. Als je in polen bent moet je natuurlijk de Poolse zubrowka gedronken hebben, zo gezegd zo gedaan J. Wat biertjes later ging het daar ook dicht en dan moet er net als in Nederland gegeten worden. Ze hebben hier alleen geen shoarmazaken dus dan maar naar de winkel die inmiddels weer open was en eten ingekocht. Toen naar het huis van de laatste dame uit de club. Ben ik toch nog in zo’n grijze saaie flat geweest in zo’n grijze saaie wijk. Het was er erg klein. Daar was een lekker ontbijtje gemaakt en werd er nog wat gedronken. Toen weer met de taxi naar me autootje gebracht. Inmiddels waren de bejaarde op de camping al op en ging ik lekker slapen iets na 9 uur.

Vandaar de volgende dag geen Warschau, ik was een beetje brak. Lekker relaxen want het is hier tenslotte nog steeds iedere dag boven de 32 graden. ’s Avonds na sluitingstijd van de bar nog biertjes blijven drinken en pool gespeeld met 2 van de dames, de derde was moe.

Volgende dag rond half 12 met de bus naar het centrum vertrokken om de toerist uit te hangen. De “oude” binnenstad is mooi. De oude binnenstad is in de oorlog compleet vernietigd maar ze herbouwen het in oude stijl, ook delen van stadsmuren. Het hoogste gebouw in Warschau is geschonken door de Russen en ik begreep dat ze er niet erg trots op zijn. Maar je kan er wel op en je hebt een mooi uitzicht over de stad. Verder nog wat parken, monumenten gezien. Door de ghetto gelopen, dat is de wijk waar in de oorlog alle joden werden “gedumpt” en geëindigd bij een beroemd kerkhof. Inmiddels was gevoelsmatig mijn lichaamstemperatuur gestegen naar 55 graden van al het lopen in de zon met 35 graden in de stad. Terug in een volle warme bus, tram, bus, maar uiteindelijk wel aangekomen en ze hadden er lekker koud bier.

Na sluitingstijd van de bar weer bier gedronken, en voor ik het wist ging ik weer om 7 uur in de ochtend slapen. Wel geinig want je ziet al die bejaarden dan inpakken om te vertrekken. Had ik nog niet gezien op mijn trip ;)

Dit bracht tot resultaat dat ik weer in coma lag tot half 1 en ik vandaag ook niet echt iets voor voelde om te gaan rijden naar krakow. Het is ook echt te heet om ook maar iets te doen. Dezelfde temperatuur als in Spanje alleen heb je hier net als in Nederland dat het je helemaal lamlendig maakt, maar misschien heeft dat Poolse bier daar ook wat inspraak in.

Maar nog een dagje relaxen kan denk ik niet zo veel kwaad. Maar morgen ga ik denk ik wel weer weg.

-x- Joost

 

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl