Vandaag Auschwitz bezocht. Ligt ongeveer 60 km buiten Krakow bij het plaatsje Oswiecim(op z’n Duits Auschwitz). Het museum bestaat uit twee delen. Auschwitz I en AushwitzBirkenau. De eerst is de kleinste, maar ik vond het toch nog behoorlijk groot. Auschwitz I is nu echt ingericht als museum met hoop informatie en foto’s. Was aangrijpend om er te lopen terwijl je weet dat duizenden voor je er hebben gelopen maar die het niet overleefd hebben.

3 kilometer verderop ligt dan Birkenau. Dit is niet echt een museum maar je kan gewoon overal lopen. Nou ja overal, er staan nog steeds van die hoge hekken met prikkeldraad. En Birkenau is groot, zo groot had ik het niet verwacht.

Verder zijn er maar weinig woorden voor, je moet het gewoon zien.

Deze weg liepen alle mensen die gelijk vanaf de trein werden vermoord in de gaskamer.

Toen nog moment van twijfel gehad tussen doorrijden richting Praag/Wenen of terug naar Krakow. In Krakow had ik de zekerheid van eten en een goede camping op zondag avond. Toch maar ervoor gekozen om richting Wenen te gaan. Zie wel waar ik strand. Er voor gekozen om Praag over te slaan want ik heb Praag al eens gezien en een tweede keer alles zien terwijl je alleen bent is niet zo leuk.

Uiteindelijk terecht gekomen op een camping die er vanaf de weg en de receptie er goed uit zag, maar uiteindelijk bleek het een Tsjechische tokkie camping te zijn waar ook de plaatselijke bevolking uit het zwembad op zat. Gelukkig wel met snackbar dus mijn zondagavond eten probleem was opgelost.

49.66466,18.31256

-x- Joost

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl