Wenen, een stad met een keizerlijk verleden. Trekt ook veel toeristen  net zoals ik Wenen bezocht heb. Wenen is een mooie stad, toch vond ik Praag zoals ik mij herinner iets mooier. In Wenen zijn de enige interessante dingen, de keizerlijke gebouwen en de kathedralen en kerken. Dat het de enige interessante dingen zijn wil natuurlijk niet zeggen dat het er weinig zijn. Je kan er rustig een dagje vermaken. Maar buiten deze dingen is het gewoon een stad die je overal ziet, panden van ongeveer 4 hoog en de begane grond  bestaat uit moderne winkels als H&M, McDonalds, etc.

De kathedralen en keizerlijke gebouwen zijn stuk voor stuk erg mooi. En zeker de moeite waard om te bekijken. Helaas niet het advies van Sasja kunnen opvolgen om de stallen te bekijken, volgeboekt.

Aan het eind van de middag uiteraard piwa gaan drinken op meerdere terrasjes. Ik vind die Wenenaren wel iets arrogants uitstralen, maar komt denk ik omdat hun service niet top is, maar ze wel zelf hun fooi bepalen door te weinig terug te geven. Het bedroeg iedere keer maar rond de 30 cent en na onderzoek blijkt, service not included. Maar ik als Nederlander wil natuurlijk nog wel altijd zelf bepalen hoeveel fooi ik geef.

Er zijn zeker veel straatartiesten, net als in Krakow. Ik heb ook een vermoede dat ze trots zijn dat Mozart er vandaan komt. Volgens mij wel 5 Mozart imitators gezien waarbij je op de foto kan, cafe Mozart, Mozart dit, Mozart dat. Maar aan het eind van de middag komen er ook meer straatartiesten met eigen shows wat het wel gezellig maakt op straat.

 

 

Copyright -Schaamteloos gejat van BlueBug.nl